Semineu Living

Semineu Living

Semineul – Tipuri si Criterii de alegere recomandate de Homelux + 20 de imagini inspirationale

Multe persoane opteaza adesea pentru a face modificari care necesita mult timp si multe resurse pentru a aduce un plus locuintei, ori biroului. Cu toate acestea, uneori este nevoie doar de putina creativitate si de un singur produs ales cu grija, astfel incat amenajarea interioara sa devina speciala. Semineul poate parea o alegere extravaganta, insa el este extrem de util, fiind un accesoriu benefic din numeroase puncte de vedere. Citeste in continuare care sunt tipurile de seminee dintre care poti alege, dar si care sunt aspectele pe care sa le ai in vedere inainte de a achizitiona unul.

Ce este s emineul?

Semineul clasic este o constructie din piatra sau teracota, fiind similar unei sobe joase, cu vatra larga si fara usa. El este destinat incalzirii incaperii in care este montat.

In prezent, semineul poate fi folosit drept element decorativ pentru amenajarea spatiilor comerciale, pensiunilor rustice sau salilor de asteptare din cadrul unor institutii publice, oferind o ambianta selecta.

Tipuri de seminee

Exista numeroase tipuri de s eminee, fiecare avand unele caracteristici aparte. Ele difera in functie de combustibilul folosit, dar si in functie de specificatiile extra pe care le au.

Semineul pe lemne

Acest tip de semineu este destinat, in principiu, incalzirii locuintelor si este conectat la un cos de fum, avand un focar inchis sau deschis. Cu alte cuvinte, unui astfel de semineu nu trebuie sa-i lipseasca urmatoarele elemente:

    • un loc de amplasare a lemnelor de foc, cunoscut si sub numele de vatra;
    • o poarta de alimentare, pe unde sunt asezate lemnele in vatra si pe unde totodata este eliberata caldura, rezultata in urma arderii;
    • cosul de evacuare a fumului;
    • clapeta de reglare a tirajului, care va fi montata in cosul de evacuare.

Iata cateva idei de amenajare a semineului pe lemne:

Avand in vedere posibilitatea de a vizualiza direct arderea focului, semineul da caldura ideala pentru o ambianta relaxanta si romantica. Daca este montat corespunzator, semineul pe lemne este solutia perfecta pentru incalzirea intregii locuinte, datorita unui randament foarte bun al distribuirii aerului cald.

Semineul electric

Aceste modele sunt moderne si cochete, fiind controlate cu ajutorul unei telecomenzi. Se vor afla in centrul atentiei, datorita posibilitatii afisajului tridimensional, ceea ce inseamna ca au un major rol decorativ. Cu toate acestea, ele nu pot incalzi optim spatiul in care sunt montate. Semineele electrice raman o alegere populara pentru ca au costurile de intretinere foarte mici si produsele au o durata foarte mare de viata, datorita nivelului redus de coroziune.

Iata cateva idei de amenajare a s emineului electric:

Semineul tip centrala termica

Acest tip este similar cu semineele clasice din punct de vedere al aspectului. Are aceleasi parti componente necesare unei bune functionari, insa el are avantajul optiunii de racordarea la sistemul de incalzire: calorifere/pardoseala. Semineele tip centrala termica cu serpentina de siguranta, precum boilerele, termosemineele incalzesc apa menajera, ceea ce le recomanda pentru incalzirea cabanelor la munte sau a locuintelor de mici dimensiuni, oferind o atmosfera rustica.

Semineul ecologic (bio s emineul)

Aceste modele functioneaza pe baza de bioetanol, un combustibil ecologic, care cu toate ca arde cu flacara adevarata, nu emana gaze toxice, ceea ce inseamna ca nu este necesara instalarea unui cos de fum. Produsele sunt ideale pentru amenajarea locuintei sau a spatiilor comerciale, a mall-urilor, pensiunilor, hotelurilor si restaurantelor de lux.

Biosemineele sunt de doua feluri: mobile si fixe. Cele fixe sunt la randul lor de diferite forme si pot fi montate cu usurinta, in perete sau pe colt, iar alimentarea cu combustibil se face doar cu rezervorul rece, cand nu exista ardere. In cazul celor mobile, nu este nevoie de montaj, ele fiind incorporate intr-un suport care poate fi mutat oriunde, in functie de necesitati.

Iata cateva exemple de amenajari ale semineului ecologic:

Semineul pe gaz/GPL

Cu un design modern si o instalare usoara, semineele pe gaz au versatilitatea de a fi montate in orice tip de incapere, fie ca este locuinta proprie sau spatiu comercial. Spre deosebire de semineele ecologice, ele intretin flacara prin arderea gazului metan, emitand vapori toxici care trebuie sa fie evacuati. Procesul este similar cu cel al unei centrale termice de apartament.

Aspectul acestui tip de semineu este foarte asemanator cu cel ecologic. Iata cateva exemple:

Datorita aspectului modern, dar si a eficacitatii crescute, semineele pe gaz sunt preferatele celor care isi doresc un astfel de accesoriu practic in sufrageria lor.

Care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi un semineu ?

Citeste in continuare aspectele cele mai importante de care trebuie sa se tina cont atunci cand se alege un semineu:

  • Amplasarea se face in functie de structura interioara a casei, avand posibilitatea de a fi amplasat pe un perete sau pe colt.
  • Focarul poate fi deschis sau inchis. Din punct de vedere al materialului de constructie, fonta, teracota si otelul sunt cele mai uzitate. Cu toate acestea, cel mai important amanunt este existenta sau inexistenta unei usi de protectie. Semineul cu focarul deschis reprezinta alegerea luxurioasa, fiind pe placul romanticilor care adora sa auda trosnetul lemnelor. De partea cealalta, in cazul locuintelor unde sunt copii sau pur si simplu semineul este plasat intr-o zona intens circulata, focarul inchis este cea mai sigura alegere.
  • Costurile de montaj si/sau mentenanta depind de combustibilul folosit. Intretinerea semineului electric este, conform opiniei generale, cea mai convenabila varianta.

Un semineu are puterea de a schimba radical imaginea unei camere, oferindu-i stil si rafinament, avand utilizare in orice anotimp. Iarna, cand serile sunt reci, te poti bucura savurand o cana de vin fiert in fata semineului, iar in noptile de vara, focul poate rumeni bezele pentru toata familia.

Sursa foto: unsplash.com si pinterest.com

Produse asociate

1.799,00 lei

1.799,00 lei

159,00 lei

2021-07-05T16:16:53+02:00

Semineu Living

Source: https://www.homelux.ro/blog/semineul/

Posting Komentar

0 Komentar

banner